Skład i właściwości

SKŁAD KOMBUCHY I NASZEGO NAPOJU?

W składzie napoju kombuchowego znajdziemy szereg substancji metabolizujących i organizmów żywych m.in.

* zawiera poszczególne witaminy

– Witamina C – odtruwa i wzmaga odporność;

– Witamina A

– Witamina K

– Witamina E

– Witamina B1 (tiamina) – stymuluje system im munologiczny, może pomóc w zapobieganiu chorób skóry, stawów i kości starzenia, raka i udaru mózgu. Kombucha zawiera jej więcej niż mleko;

– Witamina B2 (ryboflawina) – tłumi alergie;

– Witamina B3 (niacyna) – wspomaga gojenie tkanek skóry i jest naturalnym afrodyzjakiem;

– Witamina B6 (pirydoksyna) – pomaga walczyć z otyłością, reumatyzmem i ryzykiem udaru mózgu;

– Witamina B12 (kobalamina) – poprawia pamięć i efektywność uczenia się;

* enzymy i aminokwasy – budują białka, niezbędne do funkcjonowania organizmu żywego.

* kwasy organiczne  i inne tj.

-Witamina B9-  Kwas foliowy – ma wpływ na ograniczenie zachorowalności na choroby serca, starzenie się, nowotwory, chorobę Crohna, chorobę Alzheimera i osteoporozę;

W 2017 roku Założyciele zakładu produkcyjnego oraz pijalni – o nazwie Manufaktura Kombuchy -podjęli wyzwanie kultywowania oraz kontynuacji  tradycji używania i spożywania grzyba herbacianego o nazwie Kombucza. Ponieważ stosowanie Kombuchy przez ludzkość ma przeszło 2000 lat tradycji to wyznają oni przy tym wartości ponadczasowe tj. wielowiekową tradycję, najwyższą jakość naturalnych produktów, a także wysoką dbałość o proces  produkcyjny w zakresie higieny wytworzenia , a także bezpieczeństwa swoich produktów.

Manufaktura Kombuchy i jej pijalnia wytwarzają produkty z „kombuchy” zgodnie z pradawną recepturą, a ich oferta jest skierowana do ludzi ceniących najwyższe walory organiczne i zdrowotne kombuchy oraz jej całkowitą naturalność i jakość. Cechy te wyrażają się w metodzie wytworzenia i jakości stosowanej herbaty oraz wody, albowiem końcowy produkt  jest całkowicie pozbawiony konserwantów, barwników, sztucznych aromatów, stabilizatorów smaku, a także nie jest poddawany procesowi pasteryzacji.Zapewniają ekologiczną i żywą przyswajalną formę zdrowia!

Założyciele Manufaktury Kombuchy dają gwarancję 100% naturalnych, prozdrowotnych właściwości oraz oryginalność produktów z fenomenalnej kombuchy.

Smakujcie życie!